Halve marathon van Sneek: Dagverslag!

Gisteren was de dag dat ik samen met mijn vader de halve marathon van Sneek zou gaan lopen. Waar ik al maanden naar uit keek was dus gisteren het moment van presteren. Alle momenten van trainen waren uiteraard voor deze grote dag en daarna ook natuurlijk! Mijn vader kwam rond een uur of 14:00 in de middag bij me om alvast de nodige voorbereidingen te treffen, waaronder wat eten voor de wedstrijd (volkoren pasta) – rond een uur of 16:00 naar de sportwinkel voor een nieuw hardloop jack en nog wat andere kleine dingen.

Maar uiteindelijk zijn we langs ‘Bij Folkert’ in Sneek langsgegaan voor een nieuw hardloop jasje en hebben we even rond gekeken in de winkel. Omdat mijn vader helemaal uit Dordrecht kwam was het juist een mooi moment om me vader even deze fantastische hardloop winkel te laten zien.

Omkleden en klaarmaken voor de wedstrijd
Thuis weer aangekomen zijn we na het eten natuurlijk begonnen met de voorbereidingen. Start nummer op het shirt, onze klokjes gelijk gezet en omgekleed in ons hardloop tenue. Ik liep deze wedstrijd in een nieuw shirtje van Craft terwijl ik eigenlijk zweer bij het hardloop merk Asics. Maar omdat dit shirtje erg goed zat ben ik toch maar is van mijn geloof afgestapt en heb ik dit Craft shirt gekocht. Ondanks dat we vrij laat weer thuis terug waren moesten we wat sneller omkleden, snel nog even een foto online op Facebook en de bus halen om 17:00! Hierdoor ontstond er een beetje wat haastige paniek onderling maar dat is uiteindelijk goed gekomen.

De bustrip naar de start
Na enige tijd hadden we alles klaar en konden we richting de parkeerplaats in Ysbrechtum waar we onze auto moesten parkeren. Daar aangekomen liepen we verder richting de bus waar we vanaf die locatie naar de startlocatie werden gebracht. Je raad het al die locatie lag precies 21 KM van Sneek af. In de bus merkten we heel erg dat mensen wat harder gingen praten, misschien de zenuwen die toesloegen voor de wedstrijd? Wie zal het zeggen. Voor mijn gevoel was de parkeergelegenheid, het personeel en de bus reis prima op orde.

Wachten, wachten, wachten!
Omdat we om 17:00 al waren vertrokken met de bus richting de startlocatie waren we ongeveer om 17:40 op de startlocatie aangekomen. Eigenlijk veel te vroeg maar aan de andere kant ook wel even lekker. Er was een leuke band aanwezig met coole rock muziek en je merkte aan de mensen dat naarmate de tijd verstreek er wat meer spanning te voelen was. We besloten om nog maar even rustig in het gras te liggen om uiteindelijk om 19:00 te starten aan de halve marathon van Sneek.

De wedstrijd
Met de intentie om de wedstrijd te lopen onder de 1:50 begonnen we samen aan de iets te snelle kant. Mijn vader had een pace armband gemaakt met de ‘te lopen tijden’ per kilometer. Al snel kwamen we erachter dat we inliepen op de eerste kilometers. Op zich was dat geen probleem maar daardoor kwam ikzelf wel in de problemen na 14 KM. Ik kreeg wat last van steken en mijn benen begonnen aardig zwaar te worden. Ik had zelf op 12 KM al een gelletje genomen met wat water om te voorkomen dat ik op 14KM al helemaal op zou zijn. Maar doordat mijn vader me niet liet vertragen zijn we door gaan lopen. Met een respectievelijke tijd van 1:54:52 ben ik meer dan tevreden over deze halve marathon wedstrijd en kijk ik terug op een mooie dag samen met mijn vader!

Terugkijken
Uiteindelijk ben ik meer dan tevreden over mijn trainingen, de prestatie en dat ik eindelijk samen met mijn vader de halve marathon heb gelopen. Ik raad het iedereen aan om doelen te stellen richting het lopen van een wedstrijd, ook zeker in combinatie met je ouders of vrienden. Fijne zondag!

Heb je deze berichten ook al gelezen?

6 Opmerkingen

 • Reageer
  Bert vogel
  25 juni 2017 om 13:17

  Mooi stukkie van een prachtige prestatie mooie herrinnering voor jullie

 • Reageer
  Rejannt
  25 juni 2017 om 14:35

  Gefeliciteerd met deze super prestatie, op naar meer. Leuk om het verhaal achter de prestatie te volgen.

 • Reageer
  Runningwithmo
  2 juli 2017 om 22:47

  Woehoee super knap gedaan alletwee!! Leuk om te lezen ook 😀

 • Laat een reactie achter...