Over mij

Wie is The Dutch Runner?

31 jaar, hardlopen, trailrunner, blogger en altijd opzoek naar de goede dingen in het leven.

_____________

Ik ben dus Jurjen, 31 jaar geleden geboren in het mooie Utrecht en sindsdien 12 keer verhuisd naar alle hoeken en gaten van Nederland. Momenteel ben ik woon achtend in Sneek. Deze pittoreske stad in Friesland is gelegen nabij het Sneker meer en is onder andere bekend vanwege de historische binnenstad, met onder meer de Waterpoort, en de Sneek-week die elk jaar plaatsvindt. 

De stad Sneek vervult een centrale functie voor de regio Zuidwesthoek en was van augustus 1498 tot maart 1500 zelfs de officiële hoofdstad van het Friesland. Goed, dat laatste kwam van Wikipedia omdat het wel erg interessant klonk! Maar het hele hardlopen is begonnen door mijn werk. Ik heb in mijn loopbaan 12 jaar voor het Ministerie van Defensie (2006) gewerkt en fit zijn is daar zeker een vereiste. Dat is ook logisch want met allemaal niet fitte mensen bij Defensie word het drie keer niks. Maar het hardlopen op zichzelf is niet super speciaal, maar trainen voor een daadwerkelijk doel is een ander verhaal. Ik stelde doelen heel anders voor dan nu. Met hardlopen kan je voor jezelf mooie doelen stellen en als je deze dan daarna ook haalt is dat natuurlijk een win-win situatie!

Met vriendelijke groet,

Jurjen